Amint megláttam ezt a receptet egy internetes oldalon,
azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. Fél liter fehérbort ír a sütemény
krémjéhez, ami igen komoly mennyiség. Éppen ezért nem emlékszem pontosan, hogy
döbbenetem vagy az orcámra kiülő mosoly volt nagyobb az olvasás pillanatában. (A
legtöbb hasonló édesség max. 1-1,5 deci borral számol és általában még azoknál
is érezni a hozzáadott értéket). Gyerekeknek nagyon nem ajánlott, hiszen az
elkészítés alatt a bor nem forr annyi ideig, ami kiiktatná az alkoholt.
Szerintem egyébként nem is ízlene nekik, mert valóban nagyon boros, de hát ez
legyen a legnagyobb baj, több marad a felnőtteknek.
Ennek a pitének azért is örültem meg annyira, mert megoldást
jelent nekem egy régi problémámra. Valahogy mindig akad otthon olyan bor, amelytől
szabadulnék. Egyáltalán nem hibás vagy beteg borról beszélek, hanem olyanról, amit
megkóstoltam, de nem ízlett annyira, kiönteni még sincs szívem. Télen egyszerűbb
a dolgom, mert akkor forralt bort készítek és azzal le is van zárva az ügy. De
a nyár eddig gondot okozott.
A desszert krémje egyébként annyira finom, hogy azt
gondolom, csupán azt is megéri elkészíteni. Úgy legalább nem kell a kánikulában
bekapcsolni a sütőt, s bíbelődni a pitetésztával. Amint a krém elkészült és kihűlt, csak
babapiskóta kell hozzá és indulhat a mártogatós buli, akárcsak a népszerű olasz
desszertnél, a zabaglione krémnél.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése